Novinky

Žhavé novinky

Psí filmy, které si nesmíte nechat ujít

Nezlomní (Arthur the King), 2024

Tenhle film jsme zatím neviděli, bude totiž teprve v kinech, ale my se na něj těšíme tolik, že jsme se stali partnery pro jeho českou produkci. A o čem to bude? Vytrvalostní závodník v Adventure Racingu, Michael, chce po 19 letech završit svoji sportovní kariéru a dovést svůj tým naposledy k vítězství. Závodní trasa napříč latinskoamerickou džunglí však nevydá cenný kov lacino, její náročné a zrádné podmínky dostanou účastníky na hranice fyzických i psychických sil. Náhodné setkání s toulavým psem ovšem přinese týmu nečekanou výhodu v podobě čtyřnohého průvodce, který svou naprostou oddaností donutí Michaela přemýšlet nad tím, jaká je cena vítězství. Film byl natočen podle skutečné události, takže vás pořádně nakopne čerstvou dávkou motivace v průběhu závodní sezóny. Premiéra v českých kinech bude 11. 4. A pokud jsme vás ještě nepřesvědčili, že tohle stojí za to vidět, mrkněte zatím na trailer k filmu

Foto: Lionsgate, staženo z databáze ČSFD

 

Pes (Dog), 2022

Tvrdohlavý maliňák v rukou nezkušeného ješitného dvounožce: to je dost děsivá představa, že? Na filmovém plátně to však funguje naprosto skvěle. Briggs je vysloužilý voják z námořní pěchoty, který má pocit, že neexistuje žádná výzva, kterou by nezvládl. Jeho představy o vlastních schopnostech kompletně přehází fenka Lulu, jejíž předchozí pán zemřel ve službě a Briggs dostane za úkol dovézt jeho věrnou čtyřnohou společnici na jeho pohřeb. Jenže Lulu truchlí po svém. Neposlouchá, utíká a demoluje, což přivádí Briggse k šílenství a celou cestu také pořádně zkomplikuje. Nebudeme vás napínat, nebyla by to americká komedie, aby nakonec nenašli společnou řeč, ale i tak podle nás tenhle road trip stojí za to, protože jsme se v řadě krizových situací sami poznali.

Foto: United Artists Releasing, staženo z databáze ČSFD

 

Marley a já (Marley & Me), 2008

Doják, u jehož sledování nezůstane jedno oko suché. Manželé John a Jenny po svatbě řeší téma nových přírůstků do rodiny, ovšem John to vezme trochu z opačného konce. Protože na roli otce ještě není připravený, přinese domů malé štěně labradora jménem Marley. Jenže oba s Jenny rázem poznávají, že péče o psa a jeho výchova není jen tak. Film sleduje jeden psí život od fáze ničivé štěněčí katastrofy, až po prožívání životních krizí i radostných událostí svých dvounožců jako právoplatný člen v té době již rozrostlé rodiny. Ale čas ve psím životě zkrátka odměřuje rychleji než v tom lidském, a tak si připravte pořádnou zásobu kapesníků.

Foto: Fox, staženo z databáze ČSFD

 

101 dalmatinů (101 Dalmatians), 1996

Dává vám váš pes pořádně zabrat? A co kdyby jich bylo ještě o 100 víc? Naprosto nesmrtelná disneyovská klasika našeho dětství, která probudila lásku ke psům v nejednom dítěti a přinesla pár vrásek celé spoustě rodičů, kteří museli vysvětlovat, že se jim tolik psů domů opravdu nevejde. Tenhle příběh má už řadu zpracování, my však preferujeme tu hranou z roku 1996, kde nám jako dětem Cruella de Vil naháněla pořádnou husí kůži. Tato módní návrhářka se nezastaví před ničím a chce svůj poslední puntíkatý model převést do reality pomocí ďábelského plánu. Její poskoci totiž kradou všechna štěňata dalmatinů v okolí, ale když se pokusí získat i nové přírůstky z rodiny Anity, Rogera a jejich psů Ponga a Perdity, dostanou pořádnou lekci. 

Foto: Disney, staženo z databáze ČSFD

 

Gump – pes, který naučil lidi žít, 2021

Nesmíme vynechat ani českého zástupce psích filmů. Očima toulavého psa Gumpa sledujeme autentický příběh, který sestavil autor knižní předlohy Filip Rožek na základě svých reálných zkušeností se záchranou týraných psů, odhalování množíren a snahou o záchranu psích životů, které jsou poznamenané lidskou krutostí. Psí vyprávění je však přesto plné naděje, že se shledá s jeho spřízněnou člověčí duší, která dokáže všechny křivdy napravit. Film je obsazen celou řadou známých českých herců a dočkal se i pokračování, které je právě v kinech (Gump – jsme dvojka). 

Foto: Bioscop, staženo z databáze ČSFD

Máme pro vás akce, které motivují, příběhy, které inspirují a produkty, se kterými to běhá lépe